Kommunicera

Kommunicera

E-post

Unga idag använder sällan e-post. De använder istället sms, chatt och sociala medier för att kommunicera med varandra. Dock används e-post fortfarande för att kunna registrera sig på olika sajter och tjänster.
Som vuxen är det av flera anledningar bra att separera sin arbetsmejl och sin privata mejl.
Privata e-posttjänster tillhandhålls av många olika företag och är numera delar av större tjänster. Hotmail har blivit en del av Windows Live och Gmail är bara en av flera olika Googleapplikationer.


RSS

RSS-ikon

Tack vare tekniken RSS behöver du inte besöka varje sajt för att se om något nytt publicerats. Genom att använda en RSS-läsare och prenumerera på RSS-flöden blir du varslad varje gång något nytt publicerats på de sajter du har valt att följa. RSS-funktion finns även inbyggd i flera olika tjänster, t.ex. Outlook (PC) och Mail (Mac)

Bloggar

Bloggverktygen Blogger och Wordpress

De två stora bloggverktygen idag är Blogger och Wordpress.
Blogger kan du använda utan att ha tillgång till egen domän. Blogger är gratis och integrerad med Google.
Wordpress är ett bloggsystem som får laddas ner och användas kostnadsfritt, men som behöver installeras på en server. I Sverige använder t.ex.Skolbloggen sig av Wordpress och där kan du blogga alldeles gratis och lika enkelt som i Blogger. En fördel med detta är att bloggen hamnar i ett sammanhang som är just pedagogiskt.
Läs vidare på Jag lär mig teknik

Mikrobloggar

Mikroblogging blir större för varje dag som går. Twitter är den största tjänsten.